روز بزرگداشت ملاصدرا فراهم گردیده |
![ملاصدرا عکس صدرالدين محمد شيرازی | ملاصدرا](http://www.tak-tahghigh.com/wp-content/uploads/ملاصدرا.jpg)
عنوان مقاله امروز زندگی نامه یکی از شخصیت های معروف یعنی صدرالدین محمد شیرازی معروف به ملاصدرا است که در این تحقیق ابتدا زندگی نامه کامل ملاصدرای شیرازی , معرفت صدرالدین محمد شیرازی , ابتکار و نوآوری های ملاصدرا سپس صدرالدین محمد شیرازی و مساله معاد و در آخر خدا از نظر ملاصدرا ، که فهرست این مقاله بصورت زیر است:
- زندگی نامه کامل ملاصدرای شیرازی : ( تولد , آغاز سفر ملاصدرا , اساتید ملاصدرا , آثار ملاصدرا , وفات )
- معرفت صدرالدین محمد شیرازی
- ابتکار و نوآوری های ملاصدرا
- صدرالدین محمد شیرازی و مساله معاد
- ملاصدرا و انسجام معرفتى و فرهنگى ایران
دانلود کل مقاله صدرالدین محمد شیرازی | ملاصدرا (۹۷ صفحه) در ادامه مطلب
صدرالدین محمد شیرازی معروف به ملاصدرا
صدرالدین محمد بن ابراهیم قوام شیرازی معروف به مُلاصَدرا و صدرالمتألهین متأله و فیلسوف شیعه ایرانی و یکی از بزرگترین فیلسوفان و روحانیان جهان اسلام در سدهٔ یازدهم هجری قمری و بنیانگذار حکمت متعالیه است.
تولد ملاصدرا
خدا فرزندی را به میرزا ابراهیم بن یحیی قوامی شیرازی داد که او سال های دراز انتظار چنین روزی را داشت و بارها نذر و نیاز کرده بود که بر طبق عهدی که نموده بود نام مبارک «محمد» را برای فرزندش برگزید و تا زمانی که خود زنده بود روزانه یک سکه به شکرانه این لطف الهی در راه خدا انفاق مینمود.
آغاز سفر صدرالدین محمد شیرازی
کسانی که به زندگی صدرالدین محمد شیرازی پرداختهاند مقصد او را از شیراز به اصفهان نوشتهاند اما به احتمال زیاد باید با ورود شاه عباس به شیراز در سال ۹۹۸ که قاعدتاً شیخ بهایی نیز همراه او بوده است صدرالمتألهین جوان با شیخ بهایی آشنا شده و بهمراه آنان یا مدتی پس از آنان به پایتخت که در آن تاریخ قزوین بوده، آمده باشد.
اساتید ملاصدرا
در زمان ملا صدرا اصفهان و پس از آن قزوین پایتخت و مرکز علمی ایران بود و اکثر اساتید بزرگ در این شهرها اقامت داشتند و جاذبه ویژهای برای دانش دوستان داشت.
آثار ملاصدرا
تألیفات ملاصدرا که بیش از چهل عنوان کتاب و هر یک در نوع خود شاهکاری بینظیر یا کم نظیر میباشد به جز رسالة سه اصل در علم اخلاق و چند نامه جملگی به زبان عربی (زبان رسمی مراکز علمی آن عصر) نوشته شده و دارای نثری روشن و فصیح و مسجع و برای آموزش فلسفه وعرفان بسیار آسان و سهل است.
وفات صدرالدین محمد شیرازی یا ملاصدرا
صدرالدین محمد شیرازی معروف به ملاصدرا در طول عمر ۷۱ سالهاش هفت بار با پای پیاده به حج مشرف شد و گل تن را با طواف کعبه دل صفا بخشید و در آخر نیز سر بر این راه نهاد و به هنگام آغاز سفر هفتم یا در بازگشت از آن سفر به سال ۱۰۵۰ ه . ق در شهر بصره تن رنجور را وداع نمود و در جوار حق قرار گرفت، و در همانجا به خاک سپرده شد و اگر چه امروز اثری از قبر او نیست اما عطر دلنشین حکمت متعالیه از مرکب نوشتههایش همواره مشام جان را مینوازد.
معرفت صدرالدین محمد شیرازی
صدرالدین شیرازی آشکارا دست افاضل بشر را در دریافت حقایق امور کوتاه دید و با این استدلال که با وجود ناتوانی در شناخت نفسِ خودمان چگونه می توانیم به حقایق عالم جسمانی و روحانی دست یابیم، تنها فایده تفکر را برای بشر «غریب و وامانده» امتثال امر الهی در شریفه «اولم یتفکروا فی انفسهم …» دانسته است.
ابتکار و نوآوری های ملاصدرا
حکمت متعالیه که حاصل مطالعات و مکاشفات ملاصدرا شیرازی است بی تردید تحولی بنیادین در عرصه علوم و معارف الهی در تاریخ اندیشه اسلامی پدید آورد و در حوزه معارف عقلی و فلسفی پس از دو گرایش مشائی و اشراقی مکتب جدیدی را با تفاوت بسیار در روش و ساختار و مبادی و نتایج دو گرایش مذکور بنیان نهاد.
صدرالدین محمد شیرازی و مساله معاد
نقد کتاب «معاد جسمانی و حکمت متعالیه» نوشته محمدرضا حکیمی
ملاصدرا و انسجام معرفتى و فرهنگى ایران
شناخت فرهنگى و اجتماعى ملاصدرا ، یکى از ضرورتهاى فرهنگى و تاریخى ایران است، چون مرکز فرآیندهاى اجتماعى که منجر به تولید شخصیت صدرالدین محمد شیرازی و تفکرات صدرالمتألهین شده است، شناسایى نشدهاند و جریانهاى اجتماعى که ملاصدرا به وجود آورده است نیز بررسى نشدهاند
نظرات شما عزیزان: